Tidsplanen

Klicka här och ta del av vår fantastiska tidsplan! ;) Detta är bara ett första utkast, så vi får se hur det går att följa den... Men förhoppningsvis ror vi projektet i hamn inom utsatt tid.


2012-01-31

Hej hej hej!

Förra veckan var jag (Sofia) i Bad Gastein för lite härlig skidåkning, därför låg vi lågt med både exjobbande och bloggskrivande... Men snart är det februari och vi är mer taggade än någonsin!

Igår var en produktiv måndag då vi gjorde en tidsplan för våren samt bokade in åtta intervjuer för idag och imorgon. Vi var även på Helsingborgs stadsbibliotek där vi hittade litteratur om compact living och arkitektur. Samlingen är uppe i tio böcker så dessa ska vi sätta tänderna i på torsdag :)

Idag fixar vi med artikelsökning och förberedelse inför intervjuerna som vi ska hålla mellan 15:00 och 19:00. Håller tummarna för ett par trevliga och informationsrika timmar!

//Sofia


Vi har dragit igång...

Vi har startat med att kartlägga och undersöka studentboendena som idag finns i Helsingborg. Detta för att få input av de boende om fördelar och nackdelar med respektive planlösning. Vi vill använda deras tankar och önskemål för att komma fram till den ultimata planlösningen.

I Helsingborg idag finns det åtta olika studentboenden. Ett antal av dessa har flera olika typer av planlösningar och vi vill med vår undersökning nå så många som möjligt och prata med minst en tjej och en kille vid respektive planlösning. Vi misstänker att deras prioriteringar och önskemål kan skilja sig åt. Så det kommer bli ett antal intervjuer men vi tror att det kommer hjälpa oss på vägen.

Frågorna för undersökningen har vi jobbat fram men tror att vi kommer korrigera dem lite efterhand. 

//Carin


Vem? Vad? Hur? Varför?

Vi är två högskoleingenjörsstudenter inom byggteknik med arkitektur vid Campus Helsingborg som ska göra vårt examensarbete nu i vår. Vi vill göra ett arkitekturinriktat exjobb för att fördjupa och utveckla våra kunskaper inom området. Vi har då valt att göra effektiva planlösningar för studentboende.

Vi tycker att studentlägenheter idag inte är så genomtänkta och att det finns mycket som kan förbättras. Vi vill med vårt examensarbete förbättra några av dessa saker och utveckla ett koncept som kan fungera i praktiken.

På denna blogg kan ni följa vårt arbete mot målet effektiva kvadratmeter, både våra med- och motgångar.


RSS 2.0