Rapporten inlämnad

Igår var en stor dag! Vi skickade då äntligen in vår rapport, redo (förhoppningsvis?) för opponenterna och examinatorn att sätta tänderna i. Medans vi väntar på att det ska bli måndag, då vi ska få redovisa och försvara vårt exjobb, roar vi oss med att förbereda presentationen och imorgon ska vi börja läsa den rapport som vi ska opponera på. Även om det finns mycket att göra känns det skönt att slutet närmar sig, snart tar vi examen!


Uppdatering, hej hej!

Det känns som om det återigen är dags för en uppdatering här. I måndags förra veckan, alltså den 14 maj, skickade vi iväg vår rapport för korrekturläsning till utvalda släktingar samt till vår handledare och vår examinator. Igår jobbade vi med de synpunkter vi fått och både igår och idag har vi lagt vår tid på att göra de sista justeringarna i ritningarna, lägenhetsmodellen och husmodellen. Snart snart snart är allt klart, det blir så fint! Och förhoppningsvis visar och speglar bilderna det vi vill att de ska göra :)

På måndag är sista dagen att skicka in rapporten till examinatorn och opponenterna, efter det återstår "bara" att förbereda oss inför redovisningen samt opponeringen vi skall göra på ett annat exjobb.

Eftersom vi är så snälla bjuder vi här på några av de slutgiltliga bilderna.... Varsågoda!


Plan 1, planlösning över studentlägenheten, 19,2 kvadratmeter exklusive sovloftet på 6,2 kvadratmeter.


Plan 2, planlösning över studentlägenheten, 19,2 kvadratmeter exklusive sovloftet på 6,2 kvadratmeter.


Hallen


Badrummet


Köket med matplats/studieplats, bordet är ett hopfällbart slagborg


Rummet; den portabla stegen är på plats, liksom mörkläggningsgardinerna


Trappan som leder upp till sovloftet


Rymligt sovloft på 6,2 kvadratmeter med 1,45 m i takhöjd. Garderob, 120-säng samt platsbyggd hylla


3D-bilder från lägenheten


Hallen


Badrummet

Köket


Rummet


Trappan


Sovloftet



Våningsplan


Studenthemmets våningsplan

Entréplan


Studenthemmets entréplan

Det närmar sig redovisning...

Hallå? Hallå! Hallå där ute!

Nu har vi kommit på att vi helt har glömt bort att uppdatera vår kära blogg... Illa för oss, och ännu mer synd är det om er alla som inte har fått ta del av våra framsteg! Ska nu försöka, "lite snabbt", redogöra får våra göromål de senaste... ja, sex-sju veckorna.

Efter att ha fått in era kloka åsikter, tips och idéer på våra tre förslag på planlösningar, arbetade vi fram den slutgiltliga uppställningen. Därefter har det varit mycket fix med detaljer i både planlösning, sektioner och de 3D-modeller vi gjort av både lägenhet och komplett studenthem. Under tiden har vi vid ett tillfälle checkat av med både handledare och examinator, för att se om vi varit på rätt väg och när det skulle vara lämpligt att avsluta arbetet innehållsmässigt.

De senaste två veckorna har vi haft en detaljerad kvar-att-göra-lista som vi dag för dag har prickat av, varje avprickning med ett leende på läpparna. I fredags skrev vi de sista raderna i rapporten (med reservation för ändringar framkomna genom väntande korrekturläsning) och idag har vi ägnat all tid åt att pussla och fixa med de sista ritningarna och bilderna från 3D-modellerna av den enskilda lägenheten samt det sammansatta studenthemmet. Rapporten med inlagda bilder, redo för korrekturläsning, är idag ivägskickad. Onsdag nästa vecka ska responsen in för att vi ska kunna göra de sista finjusteringarna innan slutinlämningen den 28 maj.

Redovisningen, examen och sommaren närmar sig!


RSS 2.0